Een winkel review toevoegen

Door de tijd te nemen om winkels te beoordelen en een review te schrijven, helpt u andere klanten winkels te vinden en voorziet u winkels van waardevolle feedback.
Door een review te plaatsen, gaat u ermee akkoord dat Kelkoo uw review mag opnemen in haar winkel beoordelingssysteem en uw mening publiekelijk mag tonen. Reviews verschijnen doorgaans twee tot vier dagen na plaatsing. U kunt 1 review per winkel toevoegen per 30 dagen.
Kelkoo behoudt zich het recht voor om een review te weigeren of te verwijderen wanneer deze niet overeenkomt met de richtlijnen en om uw account (inclusief email) te verwijderen op basis van een verdragschending.
Kelkoo is niet verantwoordelijk voor de inhoud en kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor beoordelingen en reviews die geplaatst zijn door haar gebruikers.
Let er op dat u door het plaatsen van een review ermee akkoord gaat dat uw gebruikmaking van de winkel reviews en beoordelingen onder de Winkel Review Richtlijnen vallen.

Voorbeeld van een goede winkel review:
Ik heb recent een digitale camera gekocht bij CoolStore.com. Ik was zeer te spreken over hun algehele service. Ik heb ze gebeld om er zeker van te zijn dat het product op voorraad was en de klantenservice was zeer behulpzaam. Ze heeft niet geprobeerd mij meer te verkopen. Dit waardeerde ik zeer.
Nadat ik het product online had besteld, heeft de winkel mij een bevestigingsemail gestuurd met daarin de verwachte verzenddatum en het bedrag dat van mijn creditcard zou worden afgeschreven. Op het moment dat het product werd verstuurd heb ik nogmaals een email ontvangen waarin de verzending werd bevestigd.
Mijn digitale camera arriveerde op tijd en in goede staat en ik heb er sindsdien plezier van.

Meer informatie:
Hoe ziet een winkel beoordeling er uit?
Hoe is de ‘gemiddelde winkel beoordeling’ berekend?
Wat geeft het aantal beoordelingen aan?
Wordt elke winkel beoordeeld?
Wat betekent ‘Review voortgang’?
Hoe voeg ik een winkel beoordeling en review toe?
Kan ik meer dan één review voor een winkel toevoegen?
Wat zijn de richtlijnen voor het schrijven van een review?
Kan ik links of andere HTML codes invoegen in mijn review?
Waarom wordt mijn review niet getoond?
Hoe vaak worden winkel beoordelingen en reviews geupdate?
Hoe kan ik melding maken van een grove, niet aan het onderwerp gerelateerde, of anderszins verwerpelijke review waarvan ik denk dat deze verwijderd zou moeten worden?
Kan ik mijn review aanpassen of verwijderen?

Hoe ziet een winkel beoordeling er uit?
Iedere winkel beoordeling bevat behalve een algemene beoordeling, een specifiekere beoordeling op basis van vier servicebepalingen zoals het bestelgemak, beschikbaarheid van producten, tijdige aflevering en klantenservice.

Hoe is de ‘gemiddelde winkel beoordeling’ berekend?
Een winkel beoordeling is gebaseerd op een gewogen gemiddelde, berekend op basis van tenminste drie geplaatste beoordelingen van deze winkel.

Wat geeft het aantal beoordelingen aan?
Het aantal beoordelingen wordt gebruikt om de algemene gemiddelde beoordeling te berekenen.

Wordt elke winkel beoordeeld?
Kelkoo wil graag iedere winkel opnemen in het review en beoordelingssysteem. Sommige winkels zullen getoond worden met status ‘Review Voortgang’, omdat er pas een overzicht wordt getoond als er minimaal 10 reviews zijn geplaatst. Dit om de relevantie van beoordelingen te vergroten. Als een winkel niet beoordeeld wordt, zal er niets getoond worden.

Wat betekent ‘Review voortgang’?
‘Review voortgang’ betekent dat een winkel nog niet genoeg reviews heeft ontvangen om een gemiddelde beoordeling te bepalen. Er is een minimum van 5 geplaatste reviews nodig om een gemiddelde beoordeling van een winkel weer te kunnen geven.

Hoe voeg ik een winkel beoordeling en review toe?
Om een product review of een beoordeling te plaatsten, heeft u een ID nodig om in te loggen. Klik hier als u hulp nodig heeft bij het aanmaken van een ID. Klik op de ‘schrijf een review’ link en maak gebruik van het formulier om een review te schrijven.
Uw beoordeling moet in overeenstemming zijn met de winkel review richtlijnen. Reviews worden doorgaans binnen 2-4 werkdagen geplaatst.

Kan ik meer dan één review voor een winkel toevoegen?
U kunt maximaal drie reviews per winkel toevoegen per 30 dagen.

Wat zijn de richtlijnen voor het schrijven van een review?
Wees objectief en waarheidsgetrouw. Vertel ons hoe u zich daadwerkelijk voelt. Uit bruikbare reviews moet niet alleen blijken dat u een winkel goed of niet goed vindt, maar ook waarom. Wees gedetailleerd en specifiek:
- Wat heeft u gekocht of gepoogd te kopen?
- Was de klantenservice van de winkel naar tevredenheid?
- Is de bestelling op tijd geleverd?
- Voldeed het product aan uw verwachtingen en arriveerde het in goede staat?

- Blijf bij het onderwerp.
Houd uw commentaar gefocust op uw ervaring met de winkel. Neem de commentaren van anderen en wat u van anderen heeft gehoord niet mee in uw eigen mening.

- Blijf bij het onderwerp.
De aanbevolen lengte van een goede review is 250 tot 500 woorden.

- Misbruik de dienst niet. Reviews mogen andermans persoonlijke veiligheid of eigendommen niet kwetsen, misbruiken of bedreigen. Reviews mogen geen valse beweringen, roddels en expliciete seksualiteit bevatten, mogen anderen niet zwartmaken, uitdrukking geven aan de mening van iemand anders en geen illegale of anderszins aanstootgevende inhoud bevatten zoals vastgesteld door Kelkoo in haar eigen maatstaven.

- Plaats geen persoonlijke informatie. Neem nooit aan dat u volledig anoniem bent en dat u niet kunt worden geïdentificeerd door uw plaatsingen. Reviews mogen geen persoonlijke informatie bevatten, zoals emailadressen, telefoonnummers of creditcardnummers die aan anderen toebehoren.

- Plaats geen dubbele of commerciële reviews. Reviews mogen niet meerdere malen door dezelfde gebruiker worden geplaatst of spam of commerciële inhoud of links bevatten.

Kopieer of bewerk geen materiaal van anderen, trademarks of andere intellectuele eigendommen. Reviews moeten uw eigen gedachten bevatten. Wij willen ùw mening horen.

- Upload geen HTML, virussen of codes. Reviews zijn enkel bedoeld voor commentaar in tekstvorm.

- Reviews zijn alleen bedoeld voor gebruikers. Het winkel beoordelingssysteem is bedoeld voor gebruikers die andere gebruikers en winkels willen helpen. Het is niet toegestaan voor winkels of bedrijven om reviews te plaatsen over zichzelf of andere winkels. Wanneer u een winkel bent en een klacht heeft over een beoordeling of review gaat u dan naar ‘specifiek beschuldigende review’ en klik op de ‘meld misbruik link’ en vul het formulier in.

Kan ik links of andere HTML codes invoegen in mijn review?
Nee, reviews mogen alleen tekst bevatten. Reviews die HTML links bevatten kunnen geweigerd worden.

Waarom wordt mijn review niet getoond?
In het algemeen worden reviews binnen 2-4 werkdagen geplaatst. Komen reviews echter niet overeen met onze richtlijnen dan kunnen deze geweigerd of verwijderd worden zonder tegenbericht van Kelkoo. Vind in onze winkel review richtlijnen meer informatie over wat toegestaan is en hoe u een goede review schrijft.

Hoe vaak worden winkel beoordelingen en reviews geupdate?
Winkel beoordelingen en reviews worden dagelijks geupdate.

Hoe kan ik melding maken van een grove, niet aan het onderwerp gerelateerde, of anderszins verwerpelijke review waarvan ik denk dat deze verwijderd zou moeten worden?
Om melding te doen van reviews die in strijd zijn met Kelkoo winkel review richtlijnen gaat u terug naar de review en klik op de ‘Meld misbruik’ link onderaan de review. Verstuur het formulier met uw emailadres en vermeldt waarom u vindt dat de review verwijderd moet worden. Kelkoo Klantenservice zal uw melding beoordelen en maatregelen nemen die in overeenstemming zijn met onze Guidelines en Terms of Service. Hoewel Kelkoo alle reviews zal beoordelen die u onder onze aandacht brengt, garanderen wij niet dat wij deze daadwerkelijk zullen verwijderen.

Kan ik mijn review aanpassen of verwijderen?
Het is op dit moment niet mogelijk om uw review aan te passen. Wilt u echter uw review volledig laten verwijderen, ga dan terug naar de review en klik op ‘Meld misbruik’. In het feedback gedeelte van het formulier, kunt u aangeven dat u wilt dat uw review verwijderd wordt. Na verificatie van uw account gegevens, zal uw review verwijderd worden.