1. Home
 2. > PDA informatiegids

PDA's

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van PDA's (Personal Digital Assistants) en elektronische organizers. In deze informatiegids komen de belangrijkste functionaliteiten van diverse digitale agenda's aan bod. Er is ondermeer aandacht voor de Palm OS, de Pocket PC, Bluetooth, Wifi en PDA's met geļntegreerde GPS en zonder geļntegreerde GPS.

Welke PDA voor welk gebruik?

Voordat u tot de aankoop van een PDA overgaat is het verstandig om goed na te denken over uw huidige en toekomstige gebruik van een PDA, en de compatibiliteit daarvan. Deze gids helpt u bij deze overweging zodat u een PDA kunt vinden die het best aansluit bij uw wensen.

Eerste aankoop

U heeft nog geen digitale agenda maar u bent geļnteresseerd in de mogelijkheden. De reden hiervan kan zijn dat u graag effectiever gebruik wilt maken van een agenda, u niet langer een stapel papieren notities wilt hebben of u wilt uw adressenboek beter bijhouden.

Alle bestaande PDA's hebben een aantal basisfuncties. U kunt uw contactpersonen beheren, uw agenda bijhouden, aantekeningen maken en een todo-lijst maken. Dankzij de mogelijkheid deze gegevens te synchroniseren met uw computer, in het bijzonder met Microsoft Outlook, heeft u altijd uw gegevens bij u, in uw PDA of op uw computer. Als u een PDA zoekt die deze mogelijkheden biedt heeft u geen PDA nodig met een zware processor of met een grote display. Eenvoudige modellen bieden u alle bovengenoemde mogelijkheden.

Meerdere communicatie mogelijkheden

Midden geprijsde PDA's

 1. HP iPAQ 114
   
 2. LG KC910
   
 3. HTC S730
   

U kent de mogelijkheden van een PDA op het gebied van agendabeheer en het organiseren van uw taken en contactpersonen. Misschien weet u ook dat er nog veel meer mogelijk is met een PDA? Dan kan het zijn dat u geļnteresseerd bent in geavanceerdere mogelijkheden op het gebied van communicatie.

Een PDA kan verschillende geļntegreerde wireless communicatiemogelijkheden bieden. De volgende zijn beschikbaar:

 • Bluetooth PDA biedt de mogelijkheid uw PDA draadloos te verbinden met een GPS ontvanger, een Bluetooth oortje of met uw mobiele telefoon zodat u informatie kunt zoeken op internet.
 • WIFI PDA wordt gebruikt om contact te maken met internet via WIFI toegangspunten die thuis of op openbare plaatsen beschikbaar zijn. De signaal lengte van het WIFI netwerk is aanzienlijk groter dan bij Bluetooth.
 • Steeds meer PDA's hebben ook een mobiele telefoonfunctie (PDA GSM, PDA GPRS) waardoor u geen telefoon nodig heeft om contact te maken met internet.

Nog een stap verder!

Als u uw PDA wilt gebruiken als een volwaardige zakcomputer, dan heeft u een PDA nodig met aanvullende functionaliteiten. Sommige modellen hebben een geļntegreerde digitale camera met een resolutie van rond de 2 miljoen pixels. Het voordeel van het bewaren van foto's op uw PDA is dat dit u de mogelijkheid geeft ze direct online te zetten of te versturen per e-mail.

Voor geavanceerdere PDA-modellen is het van belang welke types geheugen ondersteund worden. Als u een digitale camera heeft, kan het zeer praktisch zijn om uw foto's direct op uw PDA te kunnen bekijken omdat een PDA een grotere en betere display heeft dan de meeste camera's. Om dit te kunnen doen moet de PDA de geheugenkaart kunnen lezen. Dit kan een Secure Digital, Compact Flash of Memory Stick (voor Sony apparatuur) zijn. Indien u films en foto's optimaal wil bekijken, is het aan te raden een PDA te kiezen met een krachtige processor, het grootst mogelijke scherm en, vanzelfsprekend, kleurenondersteuning (monochroom schermen worden steeds zeldzamer) en de hoogste resolutie.

De krachtigste PDA's zijn te gebruiken als volwaardige multimediaconsoles, ideaal als tijdverdrijf in de trein of tijdens het wachten.

Steeds meer PDA's kunnen worden aangesloten op GPS apparatuur. Als u de juiste software en GPS koopt die aangesloten kan worden op uw PDA, heeft u een bijrijder die u mondeling naar de juiste bestemming leidt. Sommige PDA modellen, vaak geproduceerd door GPS fabrikanten, hebben een geļntegreerd GPS systeem waardoor u geen aanvullende apparatuur nodig heeft.

 

PDA's / Organizers Informatiegids

Welke PDA is geschikt voor u?

Welke PDA is geschikt voor u?

Vind hier informatie over PDA's!

Bekijk informatiegids »

Home Cinema Informatiegids

Uw bioscoop thuis!

Kerstklaascadeaus

Vind je weg in home cinema land; lees onze informatiegids voordat u koopt en geniet daarna van een echt bioscoopgevoel thuis!

Bekijk informatiegids »