>

Gsm telefoon

Resultaat weergeven voor

Verfijn op keyword

Buying guide GSM

Uw mobiele vriend

Producenten van mobiele telefoons slaan u om de oren met tientallen gsm’s. Het is een heuse klus om die ene mobiele telefoon te kiezen die aan uw eisen voldoet. Wij willen u hierbij helpen. Onze experts, die ook wel eens met de handen in het haar zitten om uit het ruime aanbod aan mobiele telefoons de interessantste keuzes te maken, selecteren dagelijks de apparaten met de beste prestaties. Om het u makkelijker te maken bij de keuze van uw nieuwe mobiele telefoon, bieden we met deze consumentengids voor mobiele telefoons enkele nuttige tips en leuke weetjes aan.

Kies uw gsm

Gebruik van uw mobiele telefoon

Voordat u een nieuwe mobiele telefoon of smartphone koopt, is het nuttig na te gaan waarvoor u de gsm gebruikt.

Beperkt u zich tot mobiel bellen en sms'en, dan hebben wij voor u een uitgebreid aanbod aan functionele gsm’s van de bekendste merken geselecteerd, zoals Nokia, Samsung, LG en Alcatel. De tegenwoordige, moderne mobiele telefoon is verkrijgbaar met een toetsenbord of met een aanraakscherm, is vederlicht en past perfect in uw tas en/of broekzak. Hij staat garant voor urenlang zorgeloos bellen en berichten sturen en ontvangen. De menu’s van zo’n functionele mobiele telefoon zijn overzichtelijk. Vaak is de mobiele telefoon uitgerust met vele extra's zoals een radio, mp3-speler, een camerafunctie en een geïntegreerd geheugen.

Indien u met uw mobiele vriend ook mobiel wil surfen, e-mailen en spelletjes spelen, dan is een meer geavanceerde mobiele telefoon of smartphone vast iets voor u. De Apple iPhone en de BlackBerry zijn de bekendste mobiele telefoons. Voor het professioneel mobiel gebruik is de BlackBerry, met z'n geïntegreerde e-mailfunctie, een uiterst betrouwbare partner. Voor het mobiel surfen, downloaden en opslaan van muziek en video's, spelletjes spelen en haarscherpe kiekjes maken is daarentegen de iPhone een absolute aanrader. Door zijn hoge schermresolutie, vlotte besturingssysteem en uitgebreide intern geheugen (8 of 16 GB) is de iPhone eerder een computer dan een mobiele telefoon.

Extra functies

GPS en mobiel betalen

Sinds de opkomst van de GPS-apparaten maken de producenten van die hebbedingetjes u het leven op de weg een stuk eenvoudiger. Ook fabrikanten van de mobiele telefoon zien brood in deze toepassing en integreren een navigatiesysteem in sommige van hun gsm's. Zo hebben enkele mobiele telefoons van de merken Samsung, Sony Ericsson, BlackBerry en Nokia een geïntegreerd GPS-systeem. De toepassingen werken meer dan behoorlijk en doorstaan dan ook de vergelijking met de afzonderlijke GPS-systemen van bijvoorbeeld TomTom en Garmin.

Is uw mobiele telefoon niet met een GPS uitgerust, dan kunt u nog altijd tegen een voordelig tarief een navigatieapparaatje kopen en de software van Navteq of Google Maps op uw gsm downloaden. Via Bluetooth legt u de link tussen het navigatieapparaat en uw mobiele telefoon. Deze manier van werken is vooral geschikt voor de goedkopere mobiele telefoon.

Mobiel betalen is een nieuwe betalingsvorm in opkomst. Door de introductie van mobiel bankieren worden steeds meer zaken met de gsm betaald. Voor de betaling van bijvoorbeeld een bioscoopticket met uw mobiele telefoon heeft u een gsm nodig die deze applicatie ondersteunt. Uw netwerkoperator helpt u aan de bijhorende software voor uw mobiel. Vermoedelijk zal deze betalingsmethode met de mobiele telefoon in de toekomst een succes worden. Het is dan ook aan te raden een mobiel te kopen die deze vooruitstrevende functie ondersteunt.

Tarieven

Voor iedere beurs

In de prijscategorie onder de 90 euro bieden wij u een standaard mobiele telefoon en smartphone aan. De Samsung GT C3300 en GT S5230 Tocco Lite, de Sony Ericsson W100 Spiro en J108i, de Nokia C3 en 2720 en de LG GS290 en GW300, komen in deze categorie als beste uit de kwaliteitstest van alaTest. Ze behalen een score van minimaal 8 op 10.

Voor enkele tientjes meer beschikt uw mobiele telefoon over een groter geïntegreerd geheugen, een betere ingebouwde camera en de ondersteuning, bij sommige gsm's, van snelle netwerken (3G/UMTS). In enkele mobiele telefoons is een GPS ingebouwd.

Vanaf 150 euro neemt de kwaliteit van de aangeboden gsm's en smartphones een hoge vlucht: ze functioneren meer als een computer dan als een mobiele telefoon, beschikken over betere software en kunnen meer. Comfortabel surfen, e-mails versturen en ontvangen, muziek en video's downloaden en kwalitatieve kiekjes nemen, het kan allemaal. Uitblinkers in deze prijsklasse zijn de HTC Wildfire, de Sony Ericsson Xperia X8 en X10, de Nokia E5 en de LG Optimus One P500. Elke genoemde mobiele telefoon behaalt minimaal een score van 9 op 10.

Vanaf 250 euro krijgt u een gsm met veel toeters en bellen. De Samsung Galaxy S GT I9000 is volgens de alaTest het neusje van de zalm en behaalt de maximumscore van 10 op 10!

Leuke weetjes

Een goed begin is het halve werk

Car kit

Wanneer u uw mobiele telefoon koopt en gebruik maakt van een car kit is het nuttig te controleren of uw nieuwe gsm in de telefooninstallatie van uw wagen past. Koopt u immers een nieuwe mobiele telefoon die niet compatible is met uw hands free kit, dan moet u een nieuwe installatie kopen.

Batterij

Omdat de batterij van een smartphone dagelijks moet worden opgeladen en daardoor sneller verslijt adviseren wij u een tweede batterij te kopen. Zeker wanneer uw mobiele telefoon enkele honderden euro's waard is.

Wi-Fi

Om de levensduur van uw batterij te verlengen is het raadzaam de Wi-Fi en Bluetooth-functies van uw mobiele telefoon uit te schakelen. U kunt deze functies op uw mobiel in een handomdraai activeren wanneer u een surfsessie opstart of data wilt versturen en/of ontvangen.

Koptelefoons

Omdat de bij de mobiele telefoon geleverde oortjes niet altijd van een goede kwaliteit zijn, is het nuttig om degelijke oortjes of een koptelefoon te kopen. Uw gehoor zal u dankbaar zijn!

Op reis

Het is heel vervelend als u tijdens uw vakantie of zakenreis in het buitenland uw mobiele telefoon wilt opladen maar de stopcontacten in het hotel of gastenverblijf niet compatible blijken met de lader van uw gsm. Stop de hulpstukken, die vaak bij de mobiele telefoon geleverd worden, na aankoop meteen in uw reistas.