>

Sieraden

Draken oorbel

Prijsbuster cadeau online shop
Laatste update 29.09.2018

Juwelen Consumenten Informatiegids

Sieraden

De meeste vrouwen houden van sieraden en er is voor iedereen wel een geschikt sieraad te vinden. Of het nou een cadeau is of voor uzelf, online zijn genoeg sieraden te vinden waar u uit kunt kiezen. Wat voor soort vrouw gaat het sieraad dragen? Klassiek of modern? Moet het iets origineels zijn of koopt u liever iets eenvoudigs en elegant?

U kunt een overtuigde keus maken als u beter weet waar u op moet letten. Hier leest u meer over de verschillende sieraden en edelstenen en kunt u de sieraden online kopen.

Juwelen die bij uw stijl passen

De geraffineerde en klassieke look die altijd goed is.

Voor traditionele types zijn gouden of zilveren sieraden met saffieren, robijnen en natuurlijke diamanten altijd goed. Deze passen bij alle kledingstijlen en zijn geschikt voor alle gelegenheden. Een parelketting of diamanten oorknopjes kunnen overal bij gedragen worden. Iets minder uitgesproken of kostbaar zou een gouden ketting met hanger kunnen zijn of een hanger met een gecultiveerde parel.

Metaal, vintage zilver, bling bling; sieraden voor fashionvictims

Als u op zoek bent naar modebewuste sieraden die perfect bij de mode van nu kiezen, kunt u kiezen voor zilveren of wit gouden sieraden. Deze zijn over het algemeen minder klassiek en eigenlijk altijd modieus. Eenvoudige zilveren sieraden geven al snel een zekere glamour aan uw outfit. U kunt daar een ring met een namaak mineraal of edelsteen bij dragen die past bij de kleuren die u draagt. Licht geoxideerd zilver ziet er oud en vintage uit en dat raakt eigenlijk nooit uit de mode. En als u van eenvoud houdt, zijn er ook geborstelde ringen in metaal in diverse vormen. Simpel en elegant en een moderne en originele touch.

Etnisch en avontuurlijk

Deze sieraden zijn vaak handgemaakt en karakteristiek voor een bepaalde regio. Gemaakt van kokosnoot, hout, been of vrolijk gekleurde stenen, zijn ze perfect voor een casual of avontuurlijke stijl. Ook in zilver kunt u prachtige sieraden in deze stijl vinden, zoals Tuareg oorbellen. Meestal zijn dit fair trade producten en worden ze ingedeeld op land van herkomst: Zuid Amerika, Noord Afrikaans of Vietnamees, zoals de prachtige Hmong sieraden.

Bling bling & byoux

Dit soort sieraden zijn verkrijgbaar in alle kleuren waardoor er altijd wel iets te vinden is dat perfect past bij een bepaald outfit. Byoux zijn basis accessoires die elke dag gedragen kunnen worden. Het zijn vaak simpele sieraden zonder edelstenen of kostbare materialen. Gemaakt in allerlei soorten en stijlen waardoor voor iedere smaak of stijl wel iets te vinden is.

Aankooptips voor de mooiste juwelen

Materialen en karaten: alles wat u moet weten

- Goud of knopen? Materiaal:

Sieraden worden van uiteenlopende materialen gemaakt, van traditionele als goud en zilver tot hout of zelfs knopen. Kostbare edelstenen als robijnen, smaragd, topaas of diamanten of minder kostbare als amethyst of agaat en parels voegen op traditionele manier iets toe aan een sieraad. Daarnaast worden ook onconventionele materialen als knopen, plastic, aluminium, leer, metaal en rubber gebruikt voor kettingen, ringen, oorbellen of armbanden.

- Zilver- en goudmerken:

Het goud- of zilvermerk laat zien wat het percentage goud of zilver is van het sieraad.

- Karaat en fijnheid :

Bij edelmetalen als goud en zilver drukt karaat de fijnheid uit van het materiaal. De fijnheid duidt op het percentage puur goud waaruit het metaal bestaat. Een sieraad van 18 karaat goud bevat 75% goud en heeft een fijnheid van 750. Het is niet mogelijk om sieraden te maken van 100% goud omdat deze dan te kwetsbaar zouden zijn.

Waar u verder op moet letten

- Hypoallergene sieraden voor een gevoelige huid:

Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde metalen. Bij goud en zilver van meer dan 14 karaat komt dit minder voor. Er zijn ontwerpers die gespecialiseerd zijn in het maken van sieraden voor mensen die hier gevoelig voor zijn.

- Verstelbare sieraden:

De lengte of omvang van een sieraad heeft vaak te maken met de stijl. Er zijn lange halskettingen die lang gedragen kunnen worden of meerdere keren om de hals gaan. De maat van ringen en de grootte van oorbellen is vaak afhankelijk van de stijl. Fijne ringen zijn vaak iets traditioneler en hangende oorbellen over het algemeen moderner. Er zijn halskettingen, ringen en armbanden die verstelbaar zijn. Dit kan handig zijn als u een sieraad cadeau doet en niet precies de maat weet.

- Losse sieraden of sets:

Sieraden zijn los te koop of als set met bijvoorbeeld een ketting, oorbellen, ring en armband.

- Transparant of glimmend kleuren:

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van een sieraad. Let goed op of een sieraad bij uw huid en garderobe past. Eenvoudige edelstenen zijn soms kunstmatig gekleurd waardoor er een grote diversiteit bestaat. De schoonheid van duurdere edelstenen schuilt met name in de mooie natuurlijke kleuren. Verder moet u verzinnen of u van sterk glimmend houdt of juist van mat.

Accessories

Sieradendozen

Er bestaan zeer veel verschillende opbergdozen voor sieraden. Van hout en bamboe tot hout met fluweel. In stijlen net zo gevarieerd als sieraden zelf.

Decoratieve opbergmethoden

Naast sieradendozen bestaan er speciale constructies waar u uw sieraden aan op kunt hangen zonder ze te verstoppen.