>

MP3 Spelers

astell & Kern junior

Amazon.de
Laatste update 23.01.2020

Informatie Gids MP3 Spelers

Mobiele muziek

”SonyMP3 spelers hebben onze manier van hoe we onderweg naar muziek luisteren grondig veranderd. MP3 spelers kunnen voor dagen, zo niet weken, muziek opslaan aangezien deze geen tapes of discs nodig hebben, wat ons de meest uitgebreide keuze onder de muziekspelers geeft.

Alhoewel we draagbare muziekspelers MP3 spelers noemen, ondersteunt het merendeel van de draagbare muziekspelers meer dan enkel MP3. Maar welk formaat de MP3 spelers ook ondersteunen, ze volgen allemaal dezelfde basisprincipes. Ongecomprimeerde, digitale muziekbestanden worden van cd's geript, de gegevens worden gecomprimeerd en vervolgens naar de MP3 speler gekopieerd. De verkregen muziekbestanden zijn nog maar een fractie van de grootte die ze op de cd waren, zodat MP3 spelers de mogelijkheid hebben om grote muziekbibliotheken op te slaan.

De eerste MP3 spelers waren uitgerust met een harde schijf voor opslag, dit zorgde voor een grote capaciteit, maar had een negatieve invloed op de levensduur van de batterij en de minimale afmeting van de MP3 spelers. De meeste MP3 spelers maken nu gebruik van een flashgeheugen. Dankzij flashopslag hebben de MP3 spelers een langere levensduur van de batterij en zijn ze robuuster en kleiner gebouwd, terwijl de spelers nog steeds een capaciteit tot 64GB bieden.

Alhoewel Apple de duidelijke marktleider is, is er niettemin een hardnekkige rivaliteit tussen gelijksoortige MP3 spelers van andere fabrikanten, zoals Samsung en Sony
.

Apple iPod

Sinds de lancering van de eerste iPod MP3 spelers, heeft het merk het ene succes na het andere behaald, en nu kan je een iPod vinden die aan bijna ieders wensen voldoet. De iPod shuffle is uiterst klein en ideaal voor gebruik in de gym. De speler heeft geen scherm, 2GB opslag en speelt alle nummers in een willekeurige volgorde af.

De iPod nano is ook zeer klein maar het volledig voorpaneel is een kleuren multi-touchscreen. Net zoals de shuffle heeft de iPod nano een geïntegreerde clip wat het een ideale trainingspartner maakt. Maar in tegenstelling tot de shuffle heeft de nano een 8GB of 16GB capaciteit en een veel langere lijst met functies.

De iPod classic is de 'old school' optie en is de enige iPod die nog een harde schijf voor opslag gebruikt. Het gebruik van een harde schijf zorgt ervoor dat de iPod classic een opslag van 160GB heeft.

De iPod touch bevindt zich aan de top van de iPod berg en brengt de meeste andere MP3 spelers in verlegenheid. Met een hoge resolutie, 3,5'' multi-touchscreen, ingebouwde Wi-Fi en mogelijkheid tot videogesprek, is de iPod touch veel meer dan alleen een MP3 speler.

MP4 spelers

”Net zoals de meesten onder ons de draagbare muziekspelers MP3 spelers noemen, staan de draagbare videospelers bekend als MP4 spelers. De reden hiervoor is dat de MPEG4 codec de gebruikelijke keuze is wat betreft het aanmaken van draagbare videobestanden, zodat de apparaten die dergelijke bestanden afspelen vaak MP4 spelers worden genoemd.

Wat je ook moet weten over MP4 spelers, is dat het merendeel van de geavanceerde MP3 spelers vandaag de dag ook MP4 spelers zijn. Bijvoorbeeld, de iPod touch is zowel een videospeler als een muziekspeler en dankzij een enorme videobibliotheek, die je op iTunes kunt downloaden, is het een plezier om de speler van inhoud te voorzien.

Als je meer geïnteresseerd bent in het afspelen van video dan audio, bekijk dan zeker het assortiment MP4 spelers van Archos. Archos maakte reeds MP4 spelers voordat MPEG4 het geprefereerde formaat werd. Archos MP4 spelers hebben over het algemeen grotere schermen en ondersteunen bijna om het even welk videoformaat, dit in tegenstelling tot iPod MP4 spelers die alleen video afspelen die door iTunes is gesynchroniseerd.

Vele Blu-ray schijven worden nu ook met een digitale kopie geleverd zodat je de film naar meerdere MP4 spelers kunt overdragen.

Software

Vele MP3 spelers ondersteunen een 'slepen en neerzetten'-systeem voor het overdragen van bestanden. Deze MP3 spelers zorgen ervoor dat je rechtstreeks muziek- en videobestanden vanuit je computer naar de speler kunt slepen, terwijl de MP3 speler zelf voor het intern muziekbeheer zorgt.

Echter, MP3 spelers zoals iPods vereisen het gebruik van mediabeheersoftware om media naar muziekspelers te kunnen overdragen. De iTunes applicatie van Apple is waarschijnlijk het meest erkende mediabeheersoftware voor MP3 spelers. Apple iPod MP3 spelers moeten op iTunes aangesloten zijn telkens wanneer je muziek, video of afbeeldingen wilt toevoegen of verwijderen.

Alhoewel iPod MP3 spelers op een computer met iTunes aangesloten moeten worden om je eigen muziekbibliotheek te kunnen overdragen, kunnen iPod MP3 spelers met ingebouwde Wi-Fi de inhoud die in de iTunes winkel werd gekocht rechtstreeks naar de speler downloaden.

Muziekabonnementsdiensten zoals Napster en Spotify kunnen ook worden gebruikt om MP3 spelers met muziek te vullen, zolang je maar een actief abonnement hebt. De Napster To Go-dienst ondersteunt MP3 spelers van fabrikanten zoals Sony, Philips en Creative. Spotify ondersteunt iPod MP3 spelers op een gelijksoortige manier.

Accessoires

”multimediaspeler”Alle MP3 spelers worden geleverd met een oortelefoon, maar over het algemeen zijn deze van een lage kwaliteit. Het belangrijkste accessoire bij het aanschaffen van een muziekspeler is een hoogwaardige oortelefoon. De prijs van een geavanceerde oortelefoon kan hoger zijn dan de MP3 speler waarop deze wordt aangesloten, maar je kunt reeds een uitstekende oortelefoon van circa 60 Euro kopen om een mooier geluid uit de muziekspeler te halen.

Dankzij hun uitgebreide muziekbibliotheken zijn MP3 spelers niet alleen nuttig onderweg, je zal ook naar je muziekspeler willen luisteren als je thuis bent. De oplossing hiervoor is een speakerdock waarop je een muziekspeler kunt aansluiten en naar je favoriete muziek kunt luisteren zonder een oortelefoon te hoeven gebruiken. Je hebt een eindeloze keuze uit speakerdocks, waarvan het merendeel de iPod muziekspelers ondersteunt.

Als je van plan bent om een speakerdock te kopen, hou dan rekening met de afmeting van de kamer en de plaats waar je zult zijn terwijl je naar muziek luistert. Sommige speakerdocks zijn specifiek ontworpen om op het nachtkastje te plaatsen en zijn uitgerust met een geïntegreerde klok en alarmfunctionaliteit, terwijl andere speakerdocks zich alleen focussen om de best mogelijke geluidskwaliteit uit de muziekspeler te halen.