>

Blu ray speler & DVD speler

Resultaat weergeven voor

Verfijn op keyword

Caliber DVD speler MPD178

Halfords.nl
Laatste update 26.01.2020

Salora DVP7048TWIN

Fotokonijnenberg.nl
Laatste update 24.01.2020

Informatie Gids Blu-ray en DVD speler

Wat is DVD?

”DVD-spelerSinds de Digital Versatile Disc of DVD eind jaren '90 op de markt verscheen is deze uitgegroeid tot het meest succesvolle product van de Consumentenelektronica. Het gevolg hiervan is dat de DVD-speler in de hedendaagse woonkamers bijna net zo veel voorkomt als de televisie.
De introductie van de DVD speler kondigde de overgang aan van analoge- naar digitale video. DVD spelers gebruikten, in tegenstelling tot de oude videorecorders, schijven die in plaats van ruw video materiaal, digitale data bevatten. De data, opgeslagen op de DVD schijf, zijn gecodeerd in een formaat die MPEG2 genoemd wordt. DVD spelers decoderen deze data en geven het resulterende beeld en geluid aan uw TV door.
Een doorslaggevend voordeel van de DVD spelers op de oude videorecorders is de beeldkwaliteit. Het beeld is lichter, helderder en scherper.
Doordat DVD spelers ook CD's kunnen afspelen wordt de CD speler in uw woonkamer overbodig. DVD schijven kunnen tweezijdig zijn en twee lagen hebben maar gelukkig kunnen alle DVD spelers alle soorten DVD's lezen.

Wat is Blu-ray?

De DVD speler ging al een tijdje mee toen HD TV's hun opmars maakten. Hierdoor was er een nieuwe standaardschijf nodig. Aanvankelijk ging het tussen de HD DVD speler en de Blu-ray speler maar uiteindelijk won de Blu-ray de strijd en bleven de HD DVD spelers jammerlijk achter. Nu Blu-ray de enige verkrijgbare high definition schijf is, is een investering in een Blu-ray speler de moeite waard.

Net als DVD spelers maken Blu-ray spelers gebruik van schijven met digitale data. Het grootste verschil is dat schijven voor DVD spelers tot 9GB per kant kunnen opslaan terwijl de capaciteit van de Blu-ray schijven tot 50GB oploopt. Deze extra capaciteit maakt de Blu-ray hét ideale medium voor high definition video en de Blu-ray speler de perfecte partner voor een HD TV.

Blu-ray spelers geven kristalheldere 1080p films door aan uw TV en bieden u zo de optimale kijkervaring. Ook speelt de Blu-ray met gemak DVD's af waardoor hij ook meteen de vervanger is van uw DVD speler. Doordat hij, net als een DVD speler, ook CD’s kan afspelen kan hij worden gebruikt voor zowel video- als voor muzikale doeleinden.

DVD functies

”Blu-rayTegenwoordig zijn DVD spelers erg voordelig. Maar er zijn enkele belangrijke DVD functies, die extra aandacht verdienen. Als u een high definition TV heeft dan moet u op zoek naar een DVD speler met upscaling. Upscaling DVD spelers pikken het standaard DVD signaal op en verhogen de resolutie hiervan naar high definition. Het zal niet zó mooi zijn als een echte high definition film het is maar zeker beter dan een gewone DVD.

Wanneer u een HD TV heeft, dan zou u een DVD speler met een HDMI poort moeten overwegen. HDMI is een digitale interface die er voor zorgt dat er, tijdens het overbrengen van het videosignaal van de speler naar uw tv, geen beeldkwaliteit verloren gaat

Veel DVD spelers hebben USB-poorten. Hierdoor kunt u met behulp van een USB-stick beelden en zelfs video's afspelen zonder dat u uw bestanden op een dvd hoeft te zetten. De verschillende DVD spelers hebben uiteenlopende video-instellingen. U moet dus goed opletten of het door u gewenste formaat wordt ondersteund.

Blu-ray functies

Naast hun vanzelfsprekende vermogen high definition films af te spelen op uw flatscreen TV, zitten Blu-ray spelers boordevol extra functies. Het gaat bij Blu-ray spelers echter niet alleen om beter beeldkwaliteit, ze bieden ook veel beter geluid

DVD spelers werden op de markt gebracht met Dolby Digital- en uiteindelijk met DTS surround geluid. Vandaag de dag hebben Blu-ray spelers de lat nog hoger gelegd door Dolby Digital TrueHD and DTS Master Audio HD aan te bieden. Deze twee soorten geluidsformaten maken gebruik van lossless compressie. Dit houdt in dat het geluid wat u hoort identiek zou moeten zijn aan dat wat de producers in de studio hoorden.

Ook kunnen Blu-ray spelers, via een Ethernet poort of zelfs draadloos, verbinding maken met internet. Door deze internetverbinding is het mogelijk, dat de speler zijn firmware up-to-date houdt, inclusief nieuwe extra's. Maar nog belangrijker is, dat u aanvullend materiaal voor uw Blu-ray schijven kunt downloaden, zoals interactieve spelletjes of nieuwe filmtrailers

Sommige Blu-ray-spelers kunnen ook 3D afspelen. Wanneer u een 3DTV heeft zou u er dus ook een 3D Blu-ray speler bij moeten hebben.

Accessoires

”Blu-rayVoor het beste resultaat hebben zowel DVD- als Blu-ray spelers een aantal accessoires nodig.

De beste manier om zowel een DVD- als Blu-ray speler aan te sluiten op uw HDTV is met een HDMI kabel, die video en geluid van de DVD- & Blu-ray speler naar uw TV overbrengt.

Voor de best mogelijke geluidservaring moet u uw DVD- & Blu-ray speler aansluiten op een home cinema versterker. Een home cinema versterker neemt de audio stream van de DVD- & Blu-ray speler, decodeert deze en stuurt vervolgens het geluid door naar een surround speakers set.

Een surround speakers set voor DVD- & Blu-ray spelers bestaat over het algemeen uit vijf satelliet speakers en een subwoofer. Drie van de speakers behoren vóór u te staan terwijl de andere twee achter u zijn opgesteld. De subwoofer kan overal worden neergezet. Sommige surround geluidssystemen worden met draadloze achterspeakers geleverd, wat de opstelling een stuk makkelijker maakt.

DVD- & Blu-ray spelers met een USB-poort hebben USB-sticks nodig. Dus het is de moeite waard er hier een paar van aan te schaffen wanneer u tot een koop overgaat. Daarbij komt ook nog dat sommige Blu-ray spelers een USB-stick nodig hebben om de data op te slaan die zijn gedownload van het internet.